Els PUPUTS tornen a casa

06 de abril, 2018 - General - Comentaris -

Des que tinc memòria, cada primavera veig arribar una parelleta de Puputs (Upupa epops) provinents del nord d'Àfrica, on passen els freds hiverns. Els últims anys s'han identificat parelles que ja no hivernen al continent africà, sinó que es queden a la península Ibèrica perquè els hiverns ja no són el que eren.
Els puputs s'alimenten de cucs, erugues, aranyes... i viuen en forats de murs de construccions abandonades o d'arbres en zones rurals. Amb l'aparició dels insecticides els costa més trobar menjar.

Em fa molt content quan, cada febrer, aquesta parella de puputs m’anuncia l’arribada de la primavera.
Aquesta setmana, amagat darrere d'una finestra de casa, he pogut presenciar l'aparellament d'aquest dos preciosos animals. D'aquí unes quantes setmanes, entre 5 i 7 pollets començaran a piular i, quan hagin crescut un xic, emprendran el seu primer llarg viatge cap al sud. I, novament, començarà l’espera...

web_1
web_2
web_3
Comparteix 

Deixa el teu comentari
L'adreça electrònica no sera publicada

8 + 9 =
Veure anterior Veure següent
Darreres entrades
Categories